Siste nyheter fra Krim verden

23. mars 2009

Orderud saken - gjenopptakelse.

Tore Sandberg er engasjert av Per og Veronica Orderud for å etterforske og finne nye bevis i Orderud saken, slik at man kan få en eventuell gjenopptakelse av Orderud saken.
Tore Sandberg la frem flere nye bevis på en Skup konferanse fredag den 20 mars 2009. Ett av bevisene var blant annet et kulehull i en dør som visst nok politiet skal ha oversett. Sandberg laogså frem en ny teori om hvordan de som drepte de tre på Orderud gård skal ha kommet inn i huset.

Flere stiller seg kritisk til at dette skal kunne være avgjørende nye bevis som skal kunne tilfredstille retten om at saken må gjennopptas. Les i vg


Tore Sandberg er kjent for å ha avdekket en rekke justismord, det mest kjente er muligens Fritz Moen saken. Der Fritz Moen ble frikjent for dobbeltdrap etter at Tore Sandberg hadde gjennomgått saken og fikk denne opp i en ny rettsrunde. Denne saken vil for all fremtid stå som en massiv skamplett for norsk politi og rettsvesen.

Det er ikke usannsynlig at Sandberg faktisk kan ha rett i sin sak. Orderud saken er en av de mest mediedekkede rettsprosesser i Norges historien. Saken ble fra første stund frontet bredt og det ble store overskrifter av dette. Man kan vel tilnærmet si at de innvolverte i saken ble massivt forhåndsdømte gjennom media. Politiet gjorde heller ikke mye for å avkrefte rykter og skriverier i saken. De som har fulgt med i denne saken vet at Per og Veronica Orderud ble dømt for drap. Men retten kunne ikke ta stilling til hvem som hadde drept.
Og det er her mye av Sandberg sitt poeng er, nemlig at det kan sitte uskyldig dømte for disse drapene.. Verken politi eller retten har konkludert med hvem som drepte fordi det ikke finnes beviser på dette.

Media gjorde i Orderud saken det samme som den gjorde i Fritz Moen saken, forhåndsdømte. Media har i etterkant av Moen saken tatt noe selvkritikk på dette.
I en så medieomtalt sak som orderud saken er det ikke mulig at juryen ikke har latt seg påvirke av den massive dekningen denne saken fikk i media..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar