Siste nyheter fra Krim verden

9. feb. 2009

Dobbeltdrapsaken i Søndre Land


Dobbeltdrapsaken i Søndre land har utviklet seg til et sirkus på lik linje med Orderud saken. Mediene flesker seg i intrikate nyheter og interne rollefordelinger i denne saken...
I avisa hadeland kan man lese denne artikkelen.

Fakta opplysninger i saken:


  • Ragnar B. Abrahamsen ble skutt og drept på låven på småbruket i Søndre Land 28. desember 2007. Han ble funnet 4. januar 2008. Politiet mener drapet var planlagt.
    Jan Petter Aarstad ble funnet død i en brønn på småbruket 23. januar 2008. Han skal ha blitt drept over ett år tidligere, på høsten 2006. Politiet mener drapet var planlagt. Det skal ha blitt satt en overdose heroin på Aarstad, men politiet vet ikke om han døde av overdosen eller av drukning.
  • Fem personer er tiltalt for drap eller medvirkning til drap, under særdeles skjerpende omstendighet.
    Berit Thorstensen, 52 år: Tiltalt for overlagt drap på både Jan Petter Aarstad og Ragnar Bjertnes Abrahamsen. Nekter straffskyld. Halvsøster til Knut Arne Thorstensen og tidligere kjæreste med 43 år gamle Ronny Kjeldsen.
  • Knut Arne Thorstensen, 34 år: Tiltalt for overlagt drap på både Jan Petter Aarstad og Ragnar B. Abrahamsen. Erkjenner straffskyld i forhold til det første drapet. Halvbror til Berit Thorstensen.
  • Ronny Kjeldsen, 43 år: Tiltalt for medvirkning til drap på Jan Petter Aarstad. Nekter straffskyld. Tidligere kjæreste med Berit Thorstensen.
  • Knut Keiko Rønningen Kaasastul, 32: Medtiltalt for drapet på Ragnar Bjertnes Abrahamsen. Nekter straffskyld.
  • Ole Kristian Bjørnsen, 31: Medtiltalt. Skal ha avfyrt skuddene mot Ragnar Bjertnes Abrahamsen. Nekter straffskyld.
  • Trygdesvindel. Berit Thorstensen er i tillegg tiltalt for i over ett år å ha fått utbetalt uføretrygden til Jan Petter Aarstad, etter at han var død. Ttilsammen over 230 000 kroner.
  • Grovt ran på Toten. Lille julaften 2007 skal de sikta (bortsett fra Ronny Kjeldsen) ha rana en mann i hans hjem på Reinsvoll i Vestre Toten. De var bevæpna med øks og kniver.
  • Grovt ran i Østerdalen. 28. desember 2007 skal de samme ha rana et samboerpar på Steinvik i Stor-Elvdal, bevæpna med en salongrifle.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar